Si tot està inclòs, per què m'heu pujat l'IVA a la factura?

Si tot està inclòs, per què m'heu pujat l'IVA a la factura?

La Tarifa Justa està dissenyada per oferir una solució integral que simplifica les teves despeses relacionades amb l'electricitat. No obstant això, està subjecta a les lleis fiscals vigents que estan fora del nostre control.

Des de l'1 de gener, l'IVA dels contractes d'electricitat de potències iguals o inferiors a 10kW ha augmentat del 5% al 10%, i a partir de l'1 de març, tornarà al seu estat original del 21%.

Però aquí no acaba la història: aquest IVA s'ajustarà mes a mes, ballant al ritme del mercat. Si el preu del megawatt-hora supera els 45€, s'aplicarà un IVA del 10%, i si és inferior, l'IVA serà del 21%.

Així mateix, el govern també ha fet canvis en l'Impost Especial sobre l'Electricitat, establint-se en un 2,5% des de l'inici de 2024 fins al 31 de març, i després pujarà al 3,8% des de l'1 d'abril fins al 30 de juny de 2024.

Aquests canvis afecten directament al pagament final de la teva factura, i per desgràcia no podem predir què passarà. El que sí que podem fer és mantenir-te informat tant de les pujades, com de les baixades. I gràficament intentar explicar-te de forma senzilla quina és la situació d'aquests impostos:



Sóc de Ceuta, Melilla o Canàries:

  1. Canàries: L'IEE canviarà segons el calendari establert (del 2,5% al 3,8% a partir de l'1 d'abril). En el segon semestre de 2024, encara no se sap. L'IGIC no es veu afectat, roman al 0% per a potències de 10 o menys kW i al 3% per a més de 10 kW.
  2. Ceuta i Melilla: L'IEE canviarà segons el calendari establert (del 2,5% al 3,8% a partir de l'1 d'abril). En el segon semestre de 2024, encara no se sap. L'IPSI continuarà a l'1%, independentment de la potència del subministrament.



    ¿Todavía no encuentras una respuesta?