Quines noves mesures han aprovat per a reduir la factura de la llum?

Quines noves mesures han aprovat per a reduir la factura de la llum?

Nosaltres t'ho aclarim!

En el Reial decret RDL 17/2021 de 14 de setembre el Govern va aprovar un nou paquet de mesures per a intentar reduir l'import de la factura de la llum que s'aplicaran des del 16 de setembre al 31 de desembre del 2021.

Les mesures aprovades i que t'impacten com a client són:
  1. Reducció del cost dels càrrecs del sistema elèctric tant en els punts de subministrament com per als punts de recàrrega de cotxes elèctrics de baixa tensió. Aquesta reducció l'aplicarem en forma de descompte en la teva factura sota el nom "Descompte càrrecs".
Què són els càrrecs del sistema elèctric?
Els càrrecs del sistema és un dels conceptes que s'inclouen en el terme de potència i en el terme d'energia. Aquest concepte va associat a, per exemple , el cost del règim especial de les energies renovables, la cobertura del dèficit d'anys anteriors i la compensació del 50% del sobrecost de la generació en els territoris no peninsulars, entre altres conceptes.
  1. Reducció de l'impost elèctric del 5,1% al 0,5%, el tipus mínim permès per la normativa comunitària. Aquesta reducció la veuràs directament en el detall de la factura, perquè el preu unitari d'impost elèctric s'haurà modificat al 0,5%.
Què és l'impost elèctric?
És la taxa que grava el cost de la fabricació de l'electricitat i es calcula aplicant el percentatge (0,5%) a la suma del cost de la potència, el cost de l'energia consumida i el bo social.
Aquestes mesures se sumen a l'aprovada en l'RD 12/2021 de 24 de juny on es va aprovar una reducció de l'IVA al 10% fins al 31 de desembre.


    ¿Todavía no encuentras una respuesta?