Què signifiquen els conceptes de la meva factura de llum?

Què signifiquen els conceptes de la meva factura de llum?

Som conscients que les factures de llum generen dubtes i preguntes i estem aquí per a resoldre-les. A Holaluz allò que és important per a tu, també ho és per a nosaltres.

Les nostres factures de llum són mensuals. I, tot i que tractem de fer-les clares i transparents, estan plenes de conceptes estranys. Te’ls expliquem:

  1. Terme de potència: són els kW de potència que tens contractats. A Holaluz acostumem a dir que és com una “aixeta” o l’”ample de banda”. És a dir: marca el nivell d’energia màxim que pots rebre en un moment determinat. Per això els ploms (o el diferencial) salten quan la potència contractada no és suficient per a suportar el consum dels aparells que tens en funcionament en aquell moment. En la teva factura veuràs que pagues un import fix que depèn de la potència que tens contractada. 
  2. Terme d’energia: són els kWh que has gaudit. Dit d’una altra manera: el consum del mes. 
  3. Lloguer de comptador: és l’import que pagues per tenir un comptador a casa o a la teva empresa. Són propietat de la distribuïdora (si no el tens en propietat) i nosaltres et cobrem aquest import en nom seu i li traslladem a ella.
  4. Impost elèctric: el cobra el Govern mitjançant les nostres factures i va destinat a ajudar la minera de carbó. És una mica complex, no et mentirem: aquí t’ho expliquem amb més detall. 
  5. Bo social: és un descompte sobre el preu de la llum per als col·lectius més vulnerables i el paguem entre tots els consumidors. Està regulat pel Govern i el seu objectiu és protegir les famílies amb menys possibilitats econòmiques. Aquí tens més detalls. 
  6. IVA: en l’energia aplica el 21% a la suma de tots els imports anteriors.

    ¿Todavía no encuentras una respuesta?