Per què puja el preu de l'electricitat?

Per què puja el preu de l'electricitat?

Hi ha molts factors que influeixen, però t'ho explicarem de manera senzilla :)

Per a entendre l'escalada de preus dels últims mesos hem de saber com funciona el mercat energètic i quina part del procés està impactant directament en el preu final de l'energia que consumim.

On es genera l'energia?
L'energia consumida a Espanya durant el 2020 va provenir en un 44% de fonts d'energia 100% verda. La resta de l'energia es va obtenir mitjançant fonts d'energia no renovables. Les energies no renovables tenen un preu més elevat pel fet que la matèria primera és més cara i han de pagar les taxes per l'emissió de CO₂ a l'atmosfera.

Com funciona el mercat majorista?
  1. Xarxa Elèctrica d'Espanya realitza una previsió de demanda energètica per a les 24 hores de l'endemà, utilitzant valors com l'històric de consums de l'any anterior, la previsió meteorològica, l'època de l'any, etc. La demanda cada vegada és més gran perquè utilitzem més aparells elèctrics (aire condicionat, calefacció, etc.)
  2. Els agents del mercat, productors i comercialitzadors, realitzen la compra venda de l'energia per a cada hora del dia.
  3. Es marca el preu de l'energia comprada basant-se en el preu de mercat de l'últim productor que ha entrat en la compravenda. Aquest preu aplicarà a tota l'energia comprada.

Com m'afecta com a client?
Els canvis en el preu de l'energia en el mercat majorista, que ja hem vist que depenen de molts factors i van canviant cada hora del dia, tenen un major impacte en els clients que tenen el contracte en Mercat Regulat.
Tenir el contracte amb Holaluz significa contractar en el Mercat Lliure. En el teu cas el preu a facturar no el determina el mercat majorista, sinó que des de Holaluz hem marcat un preu per al teu contracte que mantindrem durant un temps determinat (normalment un any), encara que el mercat sofreixi aquestes oscil·lacions.

Tenint el contracte amb Holaluz tindràs una major tranquil·litat, perquè sabràs en tot moment a quin preu pagaràs l'energia.

Solucions que ens beneficiaran a tots
Amb tot l'explicat anteriorment, pot semblar que no existeix una solució per a frenar l'augment del preu de l'energia, però Holaluz té la clau molt clara.
Si augmentem la producció energètica de les fonts d'energia renovables fins que es pugui cobrir la demanda energètica total, ja no necessitarem recórrer a fonts d'energia no renovables i contaminants per a tenir l'energia que necessitem.

Holaluz ho ha tingut clar des del principi apostant per la energia 100% verda i liderant la Revolució de les Teulades per a aconseguir convertir cada m² de teulada viable en una font d'energia renovable.


    ¿Todavía no encuentras una respuesta?