Conceptes de la teva factura

Conceptes de la teva factura

Per ordre d'aparició a la factura:

  1. Potència màxima utilitzada: Es refereix a la major quantitat d'electricitat que realment has utilitzat alhora en un temps determinat. És com mesurar quin va ser el moment en què més "aparells" elèctrics vas tenir encesos simultàniament a casa teva i quanta electricitat estaven consumint tots junts en aquell instant. Si tens una potència contractada baixa i encens diversos electrodomèstics grans alhora (com el forn, la rentadora i l'aire condicionat), podries excedir aquesta potència màxima i fer saltar el diferencial, deixant-te sense electricitat fins que es restableixi l'equilibri. Però com més potència contractada tens, més pagues, encara que no la facis servir.
  1. La teva tarifa personalitzada: Correspon a l'import de la teva tarifa justa que correspon al teu consum i la teva potència.
  1. Impost elèctric: Es tracta d'un Impost Especial establert pel Ministeri d'Indústria, destinat a finançar àrees crucials com l'educació i la salut. Està especificat per llei i l'import a pagar dependrà de cada persona/habitatge/empresa. Es calcula sumant els costos de l'energia que consumeixes i la potència elèctrica que tens contractada a casa teva o al teu negoci.
  1. Lloguer del comptador: Aquest concepte es refereix a la quota que es paga per l'ús i el manteniment del comptador d'electricitat i es paga a la companyia distribuïdora d'electricitat que opera a la zona. El comptador és el dispositiu que mesura quanta electricitat es consumeix en un habitatge o local, i l'import pot variar en funció del tipus de comptador que tinguis o la distribuïdora.
  1. IVA: L'IVA (Impost sobre el Valor Afegit) és un impost indirecte que grava el consum de béns i serveis, i l'electricitat no és l'excepció. Tradicionalment, l'IVA sobre l'electricitat a Espanya ha estat del 21%, tot i que ha hagut períodes en què s'ha reduït temporalment per alleujar la càrrega sobre els consumidors. A partir d'aquest any, aquest IVA s'ajustarà mes a mes, ballant al ritme del mercat. Si el preu del megawatt-hora supera els 45€, s'aplicarà un IVA del 10%, i si és inferior, l'IVA serà del 21%.
  1. Tarifa Justa: La suma de tots els conceptes i serveis que et permeten gaudir d'energia verda sense preocupacions.

    ¿Todavía no encuentras una respuesta?