Com funciona el preu i l’aplicació de l’IVA en les factures?

Com funciona el preu i l’aplicació de l’IVA en les factures?

L’mport de la teva factura consta de dues parts:
  1. Un preu fix que correspon al cost de la potència que tens contractada (potència contractada en kW * dies facturats * preu potència). Aquest preu pot variar segons si el mes té 29, 30 o 31 dies. COm és un import fix, es paga cada mes independentment de si has estat a casa o no.
  2. Un preu variable que correspon a l’energia consumida en un mes (preu de l’energia * energia consumida). Aquest preu variarà depenent dels consums que hagis tingut durant el mes facturat. Però això és menys rellevant per a tu si tens la Tarifa Sense Sorpreses. I si tienes la Tarifa Justa (la nostra tarifa plana de llum), encara menys 😉.
A tot això hi afegim altres conceptes:
  1. Bo social. Si vols saber més sobre el Bo social, pots llegir aquest post del nostre blog.
  2. Impost Elèctric (5,113 % de la suma del cost de potència + cost d’energia + bo social).
  3. Lloguer del comptador.
  4. 21% d’IVA aplicat a la suma total dels imports anteriors.

Aquí tens un exemple d’una factura real: